Recepție, Solidaritate, Instruire, Integrare și Sprijin. Tot aici.

Asociația Randi a fost înființată în 1992 în zona Livorno, la inițiativa unui grup de femei care au simțit nevoia de a primi și de a ajuta în mod concret alte femei să iasă din situații de marginalitate socială, singurătate, violență și discriminare de gen. la început și-a început afacerea cu imigranți din zona Livorno, femei, mai ales în acei ani, dezorientați și neștiind de drepturile lor și de posibilitatea de a fi protejați.

De-a lungul anilor, această activitate, realizată în sinergie cu autoritățile locale, a permis apariția, recepția și integrarea în socio-muncă a femeilor victime ale violenței de gen, traficului și sclaviei, prostituției forțate, exploatării grave munca, cerșirea forțată.
Asociația are un Centru Anti-violență și o Casă de Adăpost.

SERVICII

Migrație și Vulnerabilitatea

Asociația oferă sprijin și o alianță competentă celor care trăiesc "dezrădăcinare" și speră într-o societate în care este posibil să se simtă perpetuu "străini".

Centrul de combatere a violenței
și Casa Rifugio

Atenție, ascultare, orientare și sprijin pentru femeile italiene și străine aflate în dificultate, implicate în situații de violență și maltratare familială.

Corpul Antitrat

Din 2003 am fost organismul de implementare pentru zona Livorno, identificată de "Rețeaua Teritorială împotriva exploatării, traficului de persoane, noii sclavi".

PRINCIPII METODOLOGICE

Randi sprijină dezvoltarea proceselor de empowerment și autodeterminare, punând pe primul loc demnitatea și conștientizarea femeilor.

Asociația Randi se angajează să combată toate formele de violență împotriva femeilor și să promoveze activități care vizează înțelegerea fenomenului și a schimbărilor culturale bazate pe respectul pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați, sensibilizarea și prevenirea violenței împotriva femeilor și copiilor.

Restituirea demnității și a conștiinței de sine a femeii abuzate și a victimei violenței

Activarea recepției și îngrijirii numai dacă este solicitată de către femeie și nicio acțiune nu este activată fără consimțământul ei

Respectarea opțiunilor, autonomiei și autodeterminării femeilor: Asociația Randi garantează informații complete și complete cu privire la gestionarea serviciului care urmează să fie utilizat și la tot ceea ce privește evoluțiile și parametrii care guvernează calea la Centru

Cercetarea constantă, împreună cu femeia, a ceea ce este mai bine pentru mine

Prezența exclusivă și formarea specifică, obligatorie și continuă a operatorilor de sex feminin

Rețeaua de lucru cu teritoriul: Centrul operează în mod integrat cu serviciile sociale și, de asemenea, se conectează cu celelalte servicii prezente în zonă pentru a defini și implementa proiectul personalizat necesar pentru evadarea de la violență

Garanția vieții private pentru toate femeile care se adresează Centrului: operatorii asociației sunt instruiți să opereze în conformitate cu confidențialitatea informațiilor despre care învață

Livrarea gratuită și continuă a serviciilor cu disponibilitate H24

Accesibilitatea și transparența serviciului

Eficiența și respectarea serviciilor furnizate cu parametrii stabiliți la nivel regional și național

Egalitate și imparțialitate: nu se face nici o discriminare în acordarea de beneficii din motive legate de etnie, religie, opinii politice, condiții psiho-fizice sau socio-economice și orientare sexuală

Centrul garantează sprijinul femeilor chiar și atunci când calea de urmat nu este clară: aceasta. în conformitate cu momentele individuale necesare pentru a decide o evadare reală din situația violenței

il team

Le figure professionali presenti sono specializzate e adeguatamente formate sul tema della violenza di genere e condividono la metodologia di accoglienza nel rispetto delle competenze professionali.

Alessandra Fierli
Presidente e esperta in ambito sanitario
Maria Teresa "Resi" Vitali
Coordinatrice progetti, Counselor professionista, Esperta Immigrazione e conduzione gruppi
Silvia Corsini
Psicologa Clinica e di Comunità, iscritta all’Albo degli Psicologi della Toscana, specializzata in Psicoterapia Comportamentale e Cognitiva.
Annalisa Londi
Psicologa iscritta all’Albo degli Psicologi della Toscana, specializzata in Psicoterapia Espressiva integrata all’Arte Terapia.
Serena Perillo
Psicologa Clinica e della Salute iscritta all’ Albo degli Psicologi della Toscana.
Maria Grazia Ajola
Socia fondatrice, operatrice accoglienza
Silvia Casagrande
Operatrice con certificazione Ditals con competenza avanzata per l’insegnamento della lingua italiana agli stranieri.
Maria Di Cecca
Socia fondatrice, operatrice accoglienza
Linda Lombardo
Operatrice con Master in mediazione culturale, attualmente iscritta al corso di laurea magistrale in Antropologia culturale ed Etnologia