Centrul pentru combaterea violenței oferă sprijin femeilor, italiene și străine, aflate în dificultate și implicate în situații de violență și maltratare familială.

Acceptă orice formă de disconfort al femeilor care pot găsi ascultare, atenție, respect, sprijin. Conștientizând că numai activarea resurselor individuale, familiale și sociale produce o schimbare personală reală, în plus față de luarea de povestiri complexe și uneori necesită răspunsuri imediate și puternice, Randi favorizează căile de creștere personală, deoarece victima femeii violența sau abuzul pot fi întotdeauna un subiect activ și conștient capabil să iasă din situații de violență și abuz.

Centrul de Antiviolență Randi oferă femeilor:

• Atenție, ascultare, orientare
  • Sprijin individualizat pe tot parcursul ieșirii de la violență de către un operator al Centrului
  • Recepția, dacă este necesar, într-o structură dedicată unei adrese secrete în care femeia poate găsi seninătate
  • Protecție, chiar și în situații de urgență pentru femeie și pentru copiii ei
  • Consiliere și protecție juridică oferite de avocații specializați
  • Sprijin psihologic pentru a face față fricii și subjugării partenerului și pentru a-și recâștiga viața.
  • 7. De asemenea, oferă cursuri de consiliere sau psihoterapie femeilor, în mod individual sau în grup, care trăiesc sau au experimentat experiența violenței și / sau a dependenței emoționale
Pentru activarea intervențiilor menționate mai sus, Centrul Antivirus utilizează contribuția diferitor profesioniști – operatori profesioniști, psihologi, avocați, consilieri – care lucrează într-o manieră integrată pentru a oferi ajutor diverselor nevoi ale femeii care a suferit violență.

NUMĂRUL DE ANTIVIOLENȚĂ ȘI STALKING 1522 - 24h

Centrul de Antiviolență Randi este unul dintre serviciile aparținând rețelei naționale 1522, un număr de utilitate total dedicat femeilor victime ale violenței și ale persecuției. Înființată de Departamentul de Șanse Egale (Președinția Consiliului de Miniștri), acesta permite apeluri gratuite de la telefoane fixe și mobile, este activ 24 de ore pe zi, timp de 365 de zile pe an. Oferă un serviciu de orientare multilingvă către centrele publice și private din zona în care trăiește femeia, care poate fi contactată cu garanția anonimatului absolut.

CASA DE REFUGIU

Funcționează în cadrul serviciului de utilitate publică 1522 și în sinergie cu serviciile locale (servicii sociale, codul roz, organele de drept) care oferă ajutor și primire femeilor victime ale violenței, abuzului fizic și psihologic, violului, și intrafamilial, traficul, înrobirea, căsătoriile forțate.

Garantează primirea de urgență, cu disponibilitate 24 de ore pe zi, femeilor cu copii minori, într-o structură protejată cu o adresă secretă.

Oferă femeilor străine instruite pe teme de violență care oferă sprijin și mediere în limbile engleză, română, franceză, albaneză, arabă, spaniolă.

Activați grupuri de sprijin, personal de ajutorare și laboratoare expresive și oferiți posibil sprijin școlar copiilor bineveniți cu mamele lor.

ACȚIUNE LA CUNOAȘTERE ȘI FORMARE

Asociația Randi organizează evenimente de sensibilizare și cursuri specifice de instruire cu privire la violența bazată pe gen, adresată profesioniștilor, psihologilor, avocaților, educatorilor, asistenților sociali, organelor de drept, sănătății și asistenților sociali.

De asemenea, promovează, prin utilizarea metodelor diversificate de formare, cursuri de formare care vizează diverse subiecte și contexte, cum ar fi elevi și profesori, asociații și organizații de voluntariat, organizații din sectorul terțiar.

REȚEA

Randi activează rețeaua teritorială numai dacă și atunci când există acordul și consimțământul femeii care solicită ajutor, în ciuda faptului că este conștient de utilitatea și necesitatea de a activa alte resurse oferite de teritoriul care poate oferi o taxă și cu adevărat un sprijin eficient în situații foarte complexe. Legătura dintre serviciile de sănătate, agențiile de aplicare a legii, instituțiile și asociațiile sectoriale poate oferi răspunsuri concrete și poate promova acțiuni complementare și integrate pentru un sistem eficient de îngrijire a femeilor victime ale violenței.

Ca centru anti-violență, Asociația Randi face parte din Rețeaua Regională împotriva violenței bazate pe gen. Este membru al Rețelei Teritoriale VIS, născută în zona Livorno, din proiectul „Rețeaua de proiecte VIS” (Victim Supporting Project: NETWORK pentru sprijinirea și sprijinirea victimelor infracțiunilor) prezentat la comisia europeană JUST/2011-2012/JPEN/AG; rețeaua VIS se află în provincie și este alcătuită dintr-o multitudine de subiecte publice și private, o rețea care reunește părțile interesate în procesul de tratament și sprijin pentru victime.

Centrul Randi este, de asemenea, membru al Rețelei REAMA, o rețea națională de persoane care lucrează în diferite capacități de combatere a violenței, de ajutor și de ajutor pentru ipotecare; REAMA sa născut din angajamentul Fondazione Pangea Onlus, care dorea să reunească numeroasele realități care au colaborat în sinergie de-a lungul anilor, să construiască o rețea pentru prevenirea și contrastul violenței împotriva femeilor și care a asistat și a suferit de minori.

× Cum te putem ajuta?